Uddannelse er vejen til et job inden for fodbold

Uddannelse er vejen til et job inden for fodbold
Uddannelse er vejen til et job inden for fodbold

24 august, 2015

Job

Der er mange fede jobs, hvis du vil arbejde inden for fodbold. Man kan både blive fodboldtræner, sportsdirektør eller have en af de mange andre funktioner, der er i en professionel fodboldklub. Et godt sted at starte er hos DBU, hvor man kan uddanne sig til at blive en hver form for træner. Her får man en ordentlig uddannelse i fodboldtaktik, i ledelse af fodboldspillere og i de organisatoriske ting, der skal til for at drive en fodboldklub. Og gør man det godt, kan man meget vel se frem til flere store fodboldrejser og fodboldkampe med internationale klubber i Europa.

Trænerkurser inden for fodbold findes på flere planer

Der er mange forskellige uddannelser, hvis man vil beskæftige sig med fodbold. Her kan man både vælge små uddannelser, der umiddelbart kun ruster en person til at træne på amatørniveau, mens man også kan uddanne sig på større niveau og derved sigte efter et mere professionelt job. Du kan vælge mellem de her uddannelser:

  • Lokale inspirationskurser, der henvender sig til job som amatørtrænere
  • UEFA-godkendte job uddannelser, der uddanner trænere til at beskæftige sig med professionel fodbold

Når det kommer til de UEFA-godkendte uddannelser, er der mange forskellige grene, hvor man skal tage et niveau af gangen for at blive mere og mere professionel, hvor man til sidst får adgang til de populære fodboldrejser.

Et job som professionel åbner op for internationale fodboldrejser

Første niveau kaldes DBU B1-træner og er udelukkende første trin. Man kan altså ikke bruge det i professionelle henseende. Dernæst tager man B2-niveauet, hvilket stadig er en uddannelse, der ikke kvalificerer til professionelle omgivelser. Hernæst kan man dog begynde den professionelle del. Består man sin B-eksamen, kan man uddanne sig til A- og P-træner, som er de højeste uddannelser i Dansk Boldspil Union. Her kan man træne professionelle hold og man får dermed også adgang til de store fodboldrejser og landskampe i Europa. Hvis man er tidligere professionel fodboldspiller, kan man også tage en DBU T-træner uddannelse, hvor man bliver sat ind i de aspekter af fodbold, som man ikke ser, når man er på banen. Hvis du vil have et job inden for professionelt boldspil, er alle disse uddannelser at foretrække.

Hvis du vil vide mere om uddannelsen, kan du altid tage kontakt til DBU, hvor du også kan få de seneste nyheder og muligheder for et job som træner.