Street food skaber spændende job

Street food skaber spændende job
Street food skaber spændende job

17 august, 2015

Job

København har åbnet op for et helt nyt og attraktivt madmarked. Fænomenet kaldes street food og her kan man nyde godt af lækker og frisk mad, til priser hvor alle kan være med.

Måske kender du allerede til fænomenet. Du ankommer til din arbejdsplads en tidlig morgen og får hurtigt øjnene op for den lille mobile kaffeknallert eller pandekagevogn foran butikken, hvor du kan snuppe en god kop eller et par lune pandekager med på vejen, der altsammen bidrager til en god start på dagen. Og netop jobbet med at servere kaffe, pandekager fra cykel eller vogn har udviklet sig til at være det hotte nyt job i hovedstaden. Det kan især mærkes de seneste år, hvor det også er blevet gratis at drive et mobilt gadekøkken, herunder med salg af street food. I det seneste år er der bl.a. givet mere end 30 bevillinger og det tal forventes at vokse de kommende år.

Popularitet omkring street food skaber vækst

Københavnerne trang til is, pandekager og kaffe fra de mobile kaffe- og pandekagevogne, er altså også med til at skabe nye job og vækst i Danmark. En af de mest populære virksomheder indenfor street food idag er Sweetstreet.dk, der var de første til at sælge is og pandekager til fest. Virksomheden har siden 2007 haft stor succes med at sælge mobile madoplevelser på gaden. Konceptet har dog også udvidet sig og idag kan kunderne også leje en pandekagevogn til deres fest og arrangementer og firmaet har fået sin egen hjemmeside. Udviklingen har da også åbnet op for spændende job med en voksende cykelflåde på 5, der spreder lækkerier og godt humør i hele København. Ikke nok med springer flere iværksættere ud i street food markedet, da flere finder det attraktivt med et spændende og anderledes job.

Hvis du vil læse mere om street food og job indenfor godt madhåndværk, så kan du i fremtiden læse flere guides herom, hvor vi hjælpe interesserede med at få øjnene op for den nye spændende job-niche.