Solceller skaber mange nye job

Solceller skaber mange nye job
Solceller skaber mange nye job

27 august, 2015

Job

På trods af solceller i Danmark kun har eksisteret i relativ få år, kan vi i dag konstatere, at der de seneste år er blevet skabt mange nye jobs indenfor solcellebranchen. Solstrålehistorien afspejler sig i nyere job-tal, der løbende opdateres med de danske jobforhold. Disse tal viser endda, at den grønne energiform har skabt jobs i nogle af de sværeste år i dansk økonomi. Solcelleanlæggene sætter nemlig store krav til viden, uddannelse og mandskab og det har fået virksomhederne til at ansætte flere med tiden, i takt med efterspørgslen på solcelleanlæg er steget.

Dette aftryk har solceller sat i Danmark

I 2011 fik Danmark en nettomåleordning, der gjorde det muligt at løbe baglæns for elmåleren. Siden dette er sket, er der for alvor blevet sat en række solcelleanlæg op. Herefter er der nemlig kommet stor snak om, hvordan man nemmest muligt kan få sat solcellepaneler op, ligesom der også har været meget information om, hvor man penge man kan spare på den grønne form for energi. Dette har i særdeleshed også afspejlet sig i de tal, der beskriver jobvæksten inden for området. Se blot her:

  • På et år sættes der nu 30.000 nye anlæg med solceller op i Danmark
  • På en toårig periode fører opsætningen af anlæggene typisk cirka 4.000 jobs med sig

Mens beskæftigelsesministeriet i Danmark naturligvis klapper i hænderne, er der faktisk endnu mere at glæde sig til. Udviklingen inden for solcelleteknologi ser nemlig ud til at fortsætte og faktisk vil den føre endnu flere jobs med sig over tid. Danskerne køber nemlig flere og flere solcelleanlæg, og det betyder, at der højest sandsynligt bliver skabt mange flere jobs end 4.000 om året, når man kigger på en længere periode. Dette er blot endnu en grund til, at man fra politisk side er i gang med at skabe flere tiltag til at gøre den bæredygtige energikilde mere populær i Danmark. Også hos Solcellespecialisten der er dansk importør af Sunpower solceller har man kunnet mærke den store efterspørgsel i 2015.