Gode muligheder for job som elektriker i København

Gode muligheder for job som elektriker i København
Gode muligheder for job som elektriker i København

26 august, 2015

Job

Der er store muligheder for fremtiden, hvis du er ved at uddanne dig som elektriker. Her har man nemlig både frihed på den ene side og en rimelig stor jobsikkerhed på den anden. Det betyder, at du enten kan tage uddannelsen og få en meget stabil, sikker arbejdsplads, eller at du kan udnytte den frihed, der ligger i branchen, til at tage chancen og lave dit eget. Uddannelsen til elektriker i København ruster dig til det håndværksmæssige, og vil du skabe din egen arbejdsplads med en elektrikeruddannelse i baghånden, bør du tage en ekstrauddannelse, inden du kaster dig ud i det.

Du kan gå mange veje som elektriker i København

Vil du have et bestemt job inden for elektrikerbranchen, bør du allerede overveje dette, inden du begynder at læse. Der er nemlig mange forskellig grene, man kan vælge, når man begynder på sin håndværkeruddannelse. Du kan også læse mere om dette på uddannelsesguiden her.

  • Du kan blive elektriker med speciale i installationsteknik
  • Du kan have speciale i stærk- og svagstrømsinstallationer
  • Du kan specialiserer dig inden for belysning, varme, it og mange andre emner.

Det er som sagt kun dine ambitioner, der sætter grænserne for, hvad du gerne vil som el-installatør. Der er dog et lille forbehold. Hvis du også prioriterer jobsikkerhed, er der nemlig mere sikkerhed ved nogle grene af elektrikeruddannelsen, end der er ved andre. Dette kan typisk måles i mængden af efterspørgsel, ligesom efterspørgslen på de mange elektriker services er forskellig i København. Af den grund er timelønnen imellem den dyreste og billigste elektriker i København (kbh) også stor, hvilket er generelt for storbyerne i Danmark.

De klassiske elektrikerjobs, som for eksempel elektrikere, der beskæftiger sig med varme og belysning, vil der altid være en nogenlunde konstant efterspørgsel på. Dette skyldes, at der altid vil være behov for, at folk kan få sat lamper og radiatorer op. Hvis du går meget op i at have en stabil indkomst igennem livet, er det altså disse jobs, du kan sigte efter. Vil man hellere have et mere dynamisk felt at arbejde på, kan IT-elektrikerbranchen være det helt rigtige.