Få job med en frisøruddannelse i Århus

Få job med en frisøruddannelse i Århus
Få job med en frisøruddannelse i Århus

13 oktober, 2015

Job

På Århus Tech er man blevet rigtig gode til at udbyde en rigtig god frisøruddannelse. Den er faktisk så god, at mange af de anerkendte frisører, der nu er rundt omkring i butikkerne, kommer fra Århus og gode frisører har samtidig nemmere adgang til et spændende job. Det kan desværre samtidig være rigtig svært at komme i gang med frisøruddannelsen, hvis man ikke har de rigtige kvalifikationer. Der er nemlig en række ting, der skal være i orden, hvis man drømmer om en fremtid og et job med kam og saks. For at blive uddannet som frisør skal man opfylde en række adgangskrav.

Dette er kravene, som man stiller på Århus Tech’s frisøruddannelse

Der er to forskellige grundforløber og en erhvervsuddannelse, når man skal uddanne sig som frisør på Århus Tech. De har hver deres krav.

  • På grundforløb 1 skal du netop have afsluttet 9. Klasse, ligesom du skal have mindst 02 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik for at komme i betragtning til frisøruddannelsen
  • På grundforløb 2 skal du være under 25 år, men du må gerne have haft en pause, siden du bestod fra folkeskolen
  • På erhvervsuddannelsen skal du være over 25 år, og du skal ligeledes have bestået afgangsprøven fra folkeskolen.

Der er dog også muligheder for at blive professionel herre og dame frisør i Århus, hvis du ikke opfylder nogle af disse krav. Som bekendt er det nemlig vigtigst, at man er dygtig med hænderne, hvis man i sidste ende skal blive en rigtig god frisør, der gør kunderne glade og tilfredse. Derudover er det dog også vigtigt, at man kan kommunikere med dem, der skal klippes, således at man kan samarbejde om at finde den helt rigtige frisure til den enkelte. Derfor kommer man ind til en prøve, hvis man ikke har en afgangseksamen fra folkeskolen. Til denne prøve får man testet sine dansk- og matematikfærdigheder, hvorefter skolen vurderer, om man skal få lov at starte på frisøruddannelsen i Århus.