Århus og hovedstaden huser job som kosmetolog

Århus og hovedstaden huser job som kosmetolog
Århus og hovedstaden huser job som kosmetolog

27 august, 2015

Job

Det er ikke alle steder i Danmark, hvor det er lige let at være kosmetolog. Kigger man bredt over Danmark, kan man nemlig se, at det næsten udelukkende er Aarhus og København, hvor der er arbejde til de mange danske kosmetologer. Man skal derfor tænke sig om, hvis man vil uddanne sig til kosmetolog, men ikke er klar til et urbant liv. Hvis man tilpasser sig storbyforholdene er der nemlig store jobmuligheder og også store udfordringer, da man arbejder i et meget mere dynamisk marked i storbyen end i landsbyen.

Eksperter: Kosmetolog er en urban ting

Spørger man eksperterne, er der en helt klar grund til, at langt de fleste job for kosmetologer findes i Århus og København. Det at blive stylet, sminket og forkælet med ansigtsbehandlinger og manicure er nemlig en urban ting, der i høj grad ikke er eksisterende i landsbyerne. Med andre ord søger de kunder, der findes inden for kosmetologi, til storbyerne, og det er derfor naturligvis også her, man må søge hen, hvis man vil arbejde inden for feltet. Der er specielt to ting, der gør, at kosmetologer er i høj kurs i byer som Aarhus og København.

  • Der er større gruppe kunder, der eftersøger den luksuriøse livsstil
  • Der er et mere centralt center for mode, når man arbejder som kosmetolog i storbyen

Kigger man på den første grund, er det klart, at kosmetologbesøg ikke er en nødvendighed. Skal man have mange kunder, skal man altså finde et sted, hvor folk har en så tilpas stor økonomi, at de forkæler sig selv med ting som kosmetologbesøg. Derudover er der også den modemæssige ting, som baserer sig på, at der er mere viden og efterspørgsel efter en kosmetolog i Århus eller hovedstaden, fordi de produkter og ting, der bruges til at sminke og forkæle kvinder, bliver solgt og brugt mere i storbyerne. Der er dog også mange andre grunde til, at det giver mening at flytte til København, hvis man vil arbejde med kosmetologi.

Hvis du søger job som kosmetolog i Aarhus, kan du også prøve at ringe uopfordret ud til de forskellige skønhedsklinikker for at høre om mulighederne for arbejde.